Glutensiz Ekmek Tarifi
Gluten; öncelikli olarak buğday olmak üzere, arpa, çavdar ve
yulaf gibi besinlerde bulunan temel protein grubu olarak isimlendirilmektedir.
Birtakım insanların gluten proteinine karşı hassas oldukları bilinmektedir.
Özellikle çölyak hastaları gluten konusunda oldukça hassastır. Bundan dolayı glutensiz ekmek
tarifi onlar için olmazsa olmazdır. İşte glutensiz olarak yapılabilecek
ekmek tarifi:
Glutensiz Ekmek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemelerin
Listesi
Ø
10 gram kadar yaş maya
Ø
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Ø
Yarım çay kaşığı kadar tuz
Ø
2 su bardağı glutensiz un
Ø
250 ml kadar ılık su
Glutensiz Ekmeğin
Üzeri İçin Malzeme Listesi
Ø
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ø
1 yemek kaşığı kadar yoğurt
Öncelikli olarak karıştırma kabınıza 2 bardak glutensiz unu
ekleyin. Unun tam ortasını havuz şeklinde açın. Açmış olduğunuz havuzun içine
10 gram yaş mayanızı koyun. Tuz ve yağı unun üzerine serpiştirin. Artık ılık
suyunuzu yavaş yavaş dökerek; hamurunuzu güzelce yoğurun. Hamurunuzun hafif
cıvık olması; tercih edilmektedir. Hamurunuzun kıvamından emin olduktan sonra;
baton kek kabına yağlı kayıt serin. Hamurunuzu baton kek kabına koyun. Üzeri
için ayırdığınız yağ ve yoğurdu sürün. Artık yaklaşık olarak 1 saat kadar
beklemelisiniz. Sonrasında 2000 dereceye kadar ısıtmış olduğunu fırında 10
dakika kadar pişirin. Artık hem sağlık hem de lezzetli glutensiz
ekmek ürününüz yemek için hazırdır.
Yorumlar
Yorum Gönder