Tüm Gıda Aromaları


Türkiye’de farklı türde iklim farklılıkları bilinirken aynı zamanda tür açısından oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahip olmasına rağmen bitkisel menşeli naturel hammadde üretimi yeteri kadar gerçekleştirilememektedir. Bu konuda henüz gerekli zirai araştırma yapılarak kültür bitkileri imal edilememektedir. Bu durumda üretilen bu ürünlerin kimyasal özelliği de o seneki iklim şartlarına bağlı olarak farklılıklar göstermesinden dolayı standart niteliklerde üretilmesi mümkün değildir.

Aynı zamanda esans adına ürün kalitesi standartı yanı sıra bu standartın sürdürülebilirliği açısından formülasyonlu kullanılan ham maddelerin özelliklerinin standart olması kaçınılmaz ve gerekli bir mecburidir. Ülkemizde imal edilen esanslar ise Sıgala, Gül yağı, anason, Defne yaprağı olmaktadır. Gıda sektörünün her alanında çok geniş bir aroma imkanı sağlayan esans ve gıda aroması oldukça fazla tercih edilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Etme Duası

Meslek Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Atların Yürüyüş Biçimleri