Tüm Gıda Aromaları
Türkiye’de farklı türde iklim farklılıkları bilinirken aynı
zamanda tür açısından oldukça zengin bir bitki örtüsüne sahip olmasına rağmen
bitkisel menşeli naturel hammadde üretimi yeteri kadar gerçekleştirilememektedir.
Bu konuda henüz gerekli zirai araştırma yapılarak kültür bitkileri imal edilememektedir.
Bu durumda üretilen bu ürünlerin kimyasal özelliği de o seneki iklim şartlarına
bağlı olarak farklılıklar göstermesinden dolayı standart niteliklerde
üretilmesi mümkün değildir.
Aynı zamanda esans adına ürün kalitesi standartı yanı sıra
bu standartın sürdürülebilirliği açısından formülasyonlu kullanılan ham
maddelerin özelliklerinin standart olması kaçınılmaz ve gerekli bir mecburidir.
Ülkemizde imal edilen esanslar ise Sıgala, Gül yağı, anason, Defne yaprağı
olmaktadır. Gıda sektörünün her alanında çok geniş bir aroma imkanı sağlayan esans ve gıda aroması oldukça
fazla tercih edilmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder